T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANKIRI / ŞABANÖZÜ - Şehit Yaşar Yasin Kavaklı Anadolu Lisesi

DİSİPLİN KURULU KARARLARI

DİSİPLİN KURULU KARARLARI

1)Okulda öğrencilere ait her türlü elektronik eşyanın amaç dışı kullanımının önüne geçilmesi ve daha etkin ders dinlenmesi için öğrenciler bu tür cihazları ilk ders saatinde idarece belirlenen yere teslim edip son ders saatini almak şartıyla getirebileceklerdir. Okul içerisinde uygunsuz hoş olmayan fotoğraflar çekip sosyal medyada yayınlanmayacaktır. Kurallara uyumayan ya da ders esnasında cep telefonunu kullanan öğrencilerin telefonları velilerine teslim edilecektir. Disiplin işlemi başlatılacaktır.

2)Yönetmeliğin 114.maddesi gereği öğrencilerine zararlı alışkanlıklardan korunması için rutin sınıf aramalarının yapılması öğrenci üzerleri ve çantalarının aranması sigara içmeleri durumunda idari para cezası uygulaması kararı verildi.

3.Öğrencilerin okul girişine ya da çıkışına dışarıdan arkadaşlarını çağırmaması ve bu konuda sınıf rehber öğretmenlerinin öğrencilere gerekli uyarıları yapmalarına karar verildi.

4.Devamsızlık yapan öğrencilerin sınıf rehber öğretmenlerince aileleri aranacak.

5.Öğrenciler boş derste de sınıftan çıkmayacak okuldan ayrılmamaları konusunda da gerekli uyarılar yapılacak.

6.Okulun eklenti ve donanımları araç ve gereçleri dersliklerin öğrenciler tarafından özenli ve temiz kullanılması gereklidir.

7.Öğrenci ve velilerin çocukları ile ilgili bir problem olduğunda okulu aramaları gerekmektedir öğrencilerin cep telefonları sabah alınıp akşam verilecektir.

8.Ders araç ve gereçlerini getirmeyenlere yönelik gerekli disiplin işlemleri yapılacaktır.

9.Okul etkinlikleri ve sportif faaliyetlere katılan öğrencilerin ve okul saatleri dışındaki çalışmalar da dahil olmak üzere öğrenciye yakışır giyim kuşam ve davranış sergilemeleri bu konuda etkinliklere organize eden öğretilerin gerekli hassasiyeti de göstermeleri gerekir

10.Kız ve erkek öğrencilerin okula uygun kıyafetlerle gelmeleri için velilerin de bilgilendirilmesine karar verildi.

11.Şehit Yaşar Yasin Kavaklı Anadolu lisesi öğrenci ödül ve disiplin kurulunun aldığı bu kararları tüm öğrenciler uyumakla yükümlüdür aksi davranışlarda bulunan öğrenciler yönetmeliklerde belirtilen gibi işlemlere tabi tutulacaktır.

12.Kurumumuzca alınan bu kararlar düzen ve disipline dönük bütün faaliyetin amacı öğrencimizi korkutmak ve sindirmek değil birlikte yaşamanın gereği olan haklara saygı göstermesini sağlamaktır.

13.Kız öğrenciler:

1)Saçları düzgün kesilmiş veya toplanmış olacak boya gölge ,röfle ,perma olmayacaktır.

14.2) Kolye, küpe, piercing, hızıma ,halhal ,künye ve benzeri ziynet eşyaları ve her türlü takı takılmayacak ,dövme yapılmayacaktır.

15.3) Öğrenciler okulumuzun belirlediği formaları giyinecektir. Öğrencilerin siyah sürmeli hırka ve mont giymeleri serbesttir. Ayrıca siyah kanvas pantolon, bordo tişört okulun kıyafetleridir.

16.4)Makyaj yapılmayacak ,makyaj malzemeleri okula getirilmeyecektir. Tırnaklar boyasız olacaktır ve uzatılmayacaktır.

17.Erkek öğrenciler:

1) Saçlar temiz ve düzenli boyasız ve favoriler kısa kesilmiş olacaktır.

2) Sakal tıraşı olunacaktır.

3) Kolye, küpe, piercing ,zincir ve benzeri aksesuarlar  kullanılmayacaktır.

4) Öğrenciler okulumuzun belirlediği formaları giyeceklerdir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.11.2023 - Güncelleme: 24.11.2023 08:45 - Görüntülenme: 63
  Beğen | 2  kişi beğendi

Etiketler :
disiplin kurulu,